Și dacă este ceva ce îmi place mult și îmi dă fiori pe șira spinării, acel lucru este rafinamentul catolicilor.
[ E tare ciudat fără tine chiar și după aproape 5 ani, bico. 🤍 ]
Și dacă este ceva ce îmi place mult și îmi dă fiori pe șira spinării, acel lucru este rafinamentul catolicilor.
[ E tare ciudat fără tine chiar și după aproape 5 ani, bico. 🤍 ]
Locul în care mi-am țintuit trupul preț de o săptămână. Prima săptămână din primul concediu de trei săptămâni din viața mea. O săptămână în care am evitat dialogul cu toată lumea, am mâncat strictul necesar, am dormit mult, am citit și mai mult și, mai ales, am avut grijă de mine. De ritmul meu. M-am lăsat pe mâinile ritmului meu, acela necenzurat, nelimitat de rațiune, simțul ridicolului sau alte opreliști „umane”. Mi-am lăsat ritmul să controleze tot, să îmi stăpânească acțiunile și să aibă grijă de nevoile mele cele mai sincere și nefațetate estetic.
***
Cam atât de răsunătoare este epuizarea mea din interior. Lehamitea de tot dezechilibrul acesta care pare să nu-și mai ducă pașii din grădina mea.
***
Balansoarul acesta și cărțile - multele cărți - mi-au umplut timpul cu personaje, situații, sentimente, trăiri ce nu-mi aparțineau (din fericire, nu și ele). Mi-au schimbat direcția gândurilor și în sfârșit masa zilnică nu a mai servit doar felurile obișnuite: el, jobul mediocru și insuficient pentru viteza gândurilor mele și potențialul energic din dotare, de care nu reușeam să scap (jobul), cele câteva kilograme în plus față de greutatea pe care eu o simțeam ca ideală pentru mine. Stări peste stări, una mai nărăvașă și obositoare ca cealaltă, tensiunea care nu-mi părăsea gândurile și reacțiile, golul din stomac, care nu voia neam să dispară și, mai ales, furia din anumite momente, la gândul că pentru a doua oară, sunt parte din același film, având la bază același tip de alegere ...
Prima dată am înțeles karma. M-a durut al naibii de tare, dar am înțeles. Fusese nedrept (poate) că nu-mi ținusem în frâu sentimentele dospite de atâția ani, așteptările și visurile de ani și ani de zile și luasem (nu cu forța, căci nu e ca și când pusesem cuțitul la gâtul cuiva pentru o alegere) un tată de lângă copilul său (24/7).
Dar acum?!
Nu făcusem altceva decât să mă las văzută. În toată splendoarea, în toată vulnerabilitatea și puterea, în ... totul meu, pentru bărbatul a cărei simplă prezență îmi transmitea că va fi stâlpul meu, soțul meu, tăticul dulce al Evei mele ...
Și iată-mă aici. Tot aici.
Același nume,
altă poveste,
aproximativ același final.
***
Dragi doamne și domnișoare, care ați găsit strategiile potrivite pentru a suporta un bărbat, același bărbat, ani la rândul, vindeți ponturi? Veniți și în sprijinul celor pe care compromisurile, în special cele pornind din diferențe de nivel de educație, cultură, maniere, le frustrează, ulterior tensionează și, mai apoi, determină să pună punct unor ecuații? Ecuații în care au intrat cu inimă deschisă, cu optimism, cu drag pentru celălalt, dar mai ales cu multă chimie (și nu neapărat/numai sexuală).
Cum faceți să nu simțiți visceral nevoia de a-i crăpa capul omului căruia îi repetați la nesfârșit anumite lucruri și despre cum e util să fie făcute unele lucruri? Cum faceți să nu simțiți nevoia să-l minimizați în cuvintele adresate, voi având în față un adult la o vârstă la care, fiindu-i adresate cuvinte în limba nativă, te-ai aștepta să le înțelegă și, evident, rețină?!
Ps: Doamne, cât chec cu lămâie poate încăpea într-un singur porumbel! Măi, băiatule, ușurel, să nu te ia arsurile!
prin labirintul de vintre, emoții și-atomi de răceală și semne de ...
punctuație,
vaporii de turtă dulce și de nu-chiar-pe-cât-de-dulce-am-[...] se-nvârt amețitor ca într-un scenariu pe repeat, ce se impune schimbat.
Toată o cutie de chibrituri care abia așteaptă să ardă.
Toată.
Într-o cameră. Un oraș. Un vârf de munte înzăpezit, cu lemne trosnind aproape sau poate ... sub apusul din Algarve.
Cândva, cumva.
Zâmbind alene lângă-un ocean.
De apă, de el, de lucruri ce nu s-au pierdut.
[🤍]