miercuri, 24 februarie 2010

Puiul de geniu se straduieste.

Mi-am propus sa scriu in fiecare zi pe blog, macar o saptamana. Avand in vedere ca un jurnal nu am reusit sa tin niciodata tocmai din comoditatea de a scrie cu pixul pe hartie cuvinte in sir…. let`s try it again..inc`o data, mai flacai !

Because viata mea momentan e o rutina, deci o sursa minima de inspiratie, voi scrie despre ultima carte citita si anume “Niste raspunsuri” , carte terminata acum 2 zile. Datorita faptului ca nu as putea spune despre ce este mai exact vorba in aceasta carte, din pricina continutului ei fragmentat atat ca forma cat si ca idei, ma voi rezuma la a imi spune parerea despre ea.

Pe scurt, mi s-a parut o MARE porcarie. Am avut maxime asteptari de la ea, in urma fragmentului recitat la “Razvan si Dani” , fragment de o incarcatura emotionala majora, dar si in urma melodiei create de trupa Taxi, intitulata ca si cartea, “Niste raspunsuri”, ce inglobeaza niste versuri de un adanc evident doar pentru o anumita categorie de persoane. ( Ah ce-mi place sa am fraze lungi, fara sa fiu stresata de remarcile vreunui profesor care sa imi repete de mii de ori sa le mai scurtez.Oricum, eu scriu, eu citesc, asa ca..MI SE FALFOA ! ha..huuuge sentences ! )

Insa, cartea…big fleosc…

O insiruire de intamplari , in care nu am regasit profunzimea ce reiesea din fiecare por al prezentarilor ce au precedat cartea, o suita de pagini din care singurele elemente care mi-au atras atentia au fost schitele lui Horatiu Malaele, absolut geniale si o pereche de randuri care am simtit ca mi se potriveste intocmai : “ am nevoie de…o multime de detalii din care sa compun pornirea de a ma dezbraca in fata unui barbat” . Ceea ce sincera sa fiu, mi se pare mult prea putin ..Dintr-o carte de 280 si un pic de pagini sa retii doar 20 de cuvinte ca placandu-ti, este putin penibil …

Intr-adevar, Raduleasca a avut inspiratia divina de a il pune pe Horatiu Malaele sa ii ilustreze cartea, dar de aici si pana la a-si insusi meritul unei editii bine realizate, este o distanta cam lunga, daca nu chiar una fara punct terminus.

Deci…ce inseamna aceasta carte pentru mine? 20 de cuvinte…si o descoperire…Horatiu Malele face niste desene super bine realizate…sustinand ideea ca un artist nu inseamna un om care exceleaza intr-un singur domeniu, ci un cumul de talente.


PS: Mi-as fi dorit sa ma apuc de o carte noua de pe lista “ to read” , dar ..in curand primesc bibliografia incomensurabila de la literatura franceza..deci…Pana la vacanta mare…ne delectam cu lecturi “scolare” .


Mi se pare asa dulcica , cu bucle ;;) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu