vineri, 30 septembrie 2011

So fragile. So strong.


Bine. Liniste..In aer, in apa, dar mai ales in suflet.

Dimineata fiind, am spus sa fac un dus cald ..Ce-i drept, la deal nu-i ca la campie si..racoarea ma cam impresura , fara sa-mi ceara permisiunea, fara macar sa aibe rabdare sa ma dezmeticesc bine si sa ma schimb de hainele de somn....Frig....pofta de aroma feminina..un dush..mmm ..

Curgea apa peste mine  valuri-valuri ..apa altadata atat de galagioasa din cauza presiunii, insa acum..Pur si simplu, nu puteam auzi nimic..M-am speriat putin initial..am crezut ca iar incep sa-mi joace feste urechile indelung chinuite de muzica din casti ..Insa nu. Nu era asta. Totusi ce se intampla? Simteam fierbinteala apei prelingandu-se pe tot trupul meu, simteam aburii cum imi gadila mirosul..insa nu auzeam nimic..Era o liniste deplina in jurul meu..Parea ca sunt un corp geometric perfect izolat fonic, inconjurat de o zona crepusculara in care nu putea patrunde nimic altceva decat apa..Nu vedeam lumina, desi aprinsesem intrerupatorul la intrarea in baie..nu auzeam apa, desi vedeam cum fiecare por al dusului functiona perfect...Puteam vedea doar picaturile de apa..atat..Mi se aprinse brusc un beculet ..sa fie oare linistea din sufletul meu atat de proeminenta?! ..Da, asta trebuia sa fie..Imi era bine..atat de bine ! Dupa mult timp, simteam ca inima si-a reluat ritmul normal al batailor..ca sufletul si-a gasit o perna moale si frumos mirositoare pe care sa puna capul ..Pur si simplu, simteam..linistea. Numai eu stiu cat cautasem asta..cat tanjisem dupa momente de genul..in care sa fiu doar eu cu mine, in care nici un factor exterior sa nu imi poata da bobarnace deranjante..Doamne, ce dulce e linistea !

Savurez dusul asta cum nu am mai savurat de prea mult timp ceva. Ai putea sa isti o furtuna in baia mea, sa bati cu pumnii si cu picioarele in usa, sa imi stingi lumina, sa ..incerci prin  orice mijloace sa-mi zgudui existenta..N-as simti nimic . Mi se creioneaza un zambet pe fata..un zambet energic pe care nici fortat nu as reusi sa il sterg..Izbucnesc in ras..Mi-e bineee !! Ma asez pe jos in cabina de dush..altadata neincapatoare..si rad..si RAD ! Nu-mi vine sa cred ca ..nu-mi lipseste nimic. Ca.. nu am practic nimic in cabina cu mine..nici masini, nici bani , nici oameni, nici ..nimic..Insa..am totul . Si rad ..si rad.. ! " Sunteti fericita posesoare a unei vane plina cu liniste !" se aude din niste difuzoare mari, puternice, aparente. Ma ridic ..trec un val de apa peste fata, parca incercand sa ma conving ca e real.. in lipsa unei persoane care sa ma ciupeasca.Si da..apa s-a scurs si eu..tot bine ma simt . Tot cu mine sunt.


PS:  Regasit suflet. Liniste. Nu uitati, petrecerea in cinstea marelui eveniment ..diseara, orele 20. 

4 comentarii: