marți, 8 ianuarie 2013

iarna e alt aer.


Respira. Lasa deoparte toata hartogaraia asta si hai sa plecam sa luam o gura de aer. Am si eu nevoie, la fel cum ai si tu. Lasa naibii indatoririle, ca de astea nu ne scapa nimeni. Cand ne vom intoarce, tot aici le vom gasi. Dar pentru o zi, hai sa ne gandim la ce ne place, la ce ne face bine. Sa nu intoarcem capul sa ne uitam dupa trecut, dupa stres, obligatii sau alte intepaturi de genul. Sa privim doar inainte, sa ne batem cu zapada, sa ne inghete nasul si sa fim 2 Rudolphi pe partia plina, sa ne incalzim intr-o cafenea primitoare cu o ciocolata calda sau poate un vin fiert, sa ascultam jazz in surdina si sa depanam amintiri recente si dorinte viitoare. Nu pentru un viitor prea indepartat pentru ca acelea deja sunt visuri si cand realitate bate la usa, doar n-o s-o lasi in prag spunand ca esti prea ocupat sa visezi. Iti va rade in nas si iti va pregati cu certitudine o intoarcere de roata. 
Iubeste iarna caci ea aduce cea mai mare cantitate de caldura. Ea face ca oamenilor sa le fie frig si sa aibe nevoie sa primeasca si sa ofere cat mai multa caldura trupeasca si sufleteasca. Nu te amagi ca iarna aduce neaparat iubire, dar bucura-te de ocaziile care se nasc involuntar. Nu te feri, caci la un moment dat s-ar putea sa se fereasca sansele din calea ta. Si-atunci vei depana doar un trecut pustiu si gol...La fel ca sufletul tau. 
Sa zambim, sa radem, sa alergam prin zapada, sa inspiram adanc puritatea aerului de iarna. Doamne, cum ar putea cineva sa nu o iubeasca ?! ma-ntreb mereu.


* Dum dum dum..se rostogolea bulgarele de ganduri de pe munte .

...make me have that look.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu