joi, 14 iunie 2012

Hai sa fugim aproape. Dar totusi atat de departe.

Dezbraca-te de orice fel de limite si hai sa petrecem o zi curata. Lasa pe jos in urma ta tot ceea ce stii despre unul si altul sau chiar despre tine, barfe, rautati sau pur si simplu informatii si hai sa ne plimbam prin necunoscut. Nu vreau sa ma tii de mana, nu vreau sa fie romantism in aer si sub picioare, ci doar o plimbare intre doi straini. Vreau sa mergem indelung, sa vorbim despre cate in luna si in stele, fara sa tinem cont de ce stiam inainte de ora intalnirii. Sa fim doi straini care se intalnesc pur si simplu pentru a rupe barierele cotidianului. Pentru a bea ceva rece intr-o zi torida, pentru a marsalui prin parcuri umbrite, pentru a rade cu sete si a obosi de atata fericire. Sa nu ne apese trecutul, visele, dorintele, ci doar sa respiram o gura de aer nou. Sa ne infruptam din vorbaraia celuilalt la felu`ntai, iar ca desert sa cerem  o doza suplimentara de ras nebunesc. Sa imi spui ce ai pe suflet, fara sa ai pe umeri stresul ca voi crede cine-stie-ce despre tine sau ca te voi judeca. Sa iti vorbesc in continuu despre lucruri mici sau mari pentru mine, care sa umple frumos un interval orar aparte. Sa te intereseze doar sa vorbesti, sa razi, sa ai dureri de burta de la atata ras si seara, sa pui capul pe o perna entuziasmata sa sprijine  o fata zambitoare. Neincetat de zambitoare. 

Stii, nu iti spun ca m-ai atras cu ceva pana acum. Te-as minti si vreau sa fie un contact curat. Nu reprezinti o provocare, nu ma trezesc cu gandul la tine, insa cand dai cate un semn, ma faci sa ma intreb pentru cateva secunde ce se ascunde in spatele unui nume si al unui prenume. Te-as scoate la o astfel de plimbare, suflete. Si nu pentru ca esti barbat sau pentru ca stii sa faci anumite lucruri pe care majoritatea nu prea le face din varii motive. Nu. Pur si simplu pentru ca as vrea sa fii tu strainul cu care sa rad si sa povestesc o zi intreaga. Indiferent din ce mediu vii - intelectual, familial, profesional-, indiferent ce stii sa faci sau sa spui....indiferenta la tot, dar pe moment atenta la orice. Sa fie o zi fara date personale, fara cv-uri complete si prezentari inutile. Sa fim doar doi oameni care se rup o zi de tot si traiesc o alta viata. Poate intr-o zi chiar o sa-ti propun asta. Sunt curioasa ce ai spune. Sunt curioasa in ce masura te-ar incanta sau nu intr-o zi ca un suflet sa te intrebe:  

"Azi vrei sa fii strainul meu?"



7 comentarii:

  1. O idee originala ca intotdeauna. Toti ne dorim o zi dinasta cred :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar tu ai descris-o original si... perfect :)

      Ștergere
    2. Folosesti cuvinte mari..Poate prea mari:P. O zi superba Sweet L.

      Ștergere
  2. Și astfel s-ar mai pierde un străin! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un cunoscut pentru tine va ramane un strain pt multi altii asa ca...Nu stiu sa spun daca e tocmai o pierdere sau poate un castig..Pentru cineva sau pentru amandoi, candva, cumva..:)

      Ștergere
    2. Ai dreptate! Îţi doresc să-ţi întâlneşti străinul!

      Ștergere