joi, 13 octombrie 2011

De pe foi scrise la inceput de octombrie ( 1 )


Daca tot ma desprind, sa ma desprind cu sinceritate..asa cum am inceput..si am continuat...


Je t`aime.

Ai fost acolo..Si azi si ieri..mereu. Ti-ai intins bratele spre mine sa pot absorbi din tine energia de care aveam nevoie, mi-ai zambit frumos lasandu-ma sa culeg de pe buzele tale toata caldura aparenta a universului, mi-ai impregnat pielea cu mirosul tau in semn de ajutor atunci cand reperele mele se stergeau, in timp ce-mi priveam esenta indepartandu-se de trupul meu cu pasi repezi. 
Ti-am spus ca ceva nu e ok..si a fost de ajuns pt ca in doar cateva minute sa fii in fata usii mele . Ai venit sa-mi invelesti sufletul intr-o noapte atat de goala, ai venit sa-mi pazesti mintea de demonii ce aruncau cu pumnii in usa de lemn de la intrare. Ai intrat in casa, ai incuiat usa si mi-ai ordonat aproape sa ma duc in pat . M-am afundat in plapuma, indreptandu-mi privirea spre televizor, dar trecand prin el cu usurinta. Te auzeam ca misuni pe dincolo ..si imi era atat de drag de fiinta care cunostea absolut fiecare ungher din casa mea, sufletul meu, mintea mea..Ai aparut dupa doar cateva minute cu o cana de ciocolata calda , mi-ai pus-o intre maini si te-ai asezat incet la picioarele mele, pe pat. Nu m-ai intrebat nimic..stiai ca nu vreau sa vorbesc, simteai ca voi spune ce am neintrebata, cand voi simti..Ma cunosti atat de bine..uneori ma intreb daca nu cumva cel sau cea care ne-a conturat si ne-a aruncat pe pamant, nu cumva a folosit aceeasi matrice in cazul nostru ...Ai bagat mana usor pe sub plapuma si ti-ai fixat mainile calde peste talpile mele inghetate..Ai inceput sa imi freci usor degetele de la picioare in palmele tale si ..te uitai in ochii mei cu atata caldura..cu atata devotament..Nu spuneam nimic..nu iesea din mine nici un cuvant, nici o lacrima, nici un suspin...nimic..Ma simteam atat de goala..Imi adanceam ochii in lichidul din cana si nu puteam ridica privirea ..Eram pierduta in cana intocmai ca un copil ratacit de parinti intr-o gara extrem de aglomerata..Intotdeauna mi-a placut ciocolata calda...intotdeauna ai stiut care e cana mea preferata..ai venit cu amandoua la patul meu, insa..


" - Bea, puiule.


- Nu intra ..Am un dop care imi inchide etans gatul..Nici lichidul nu se poate prelinge..

- Stii ca o sa treaca.


- Toate trec..Dar tot nu meritam..Am fost ireprosabila...Ma ruga cu vorbe de Iuda sa nu-mi bat joc si el.. De ce? Spune-mi doar de ce ..daca eu nu i-am pus niciodata cutitul la os ca vreau aia..sau aia ..sau aia ..I-am cerut doar adevarul..Ramaneam amici..sau nici atat ..dar ..ramanea acolo un loc de buna ziua..un..ceva..

- Puiule, stii? Intrebarile nu-si au rostul..Nu as sti ce sa-ti raspund si nici nu are rost sa te mai gandesti .


- Multumesc ..pt tot.

- N-am zis noi ca vom fi mereu suflete pereche? Macar noi.


- Te iubesc.

- Te ador, puiule. "

Te-ai ridicat usor, mi-ai invelit la loc talpile si te-ai apropiat. Ai pus cana pe masa si te-ai cuibarit si tu in plapuma mea..Te simteam atat de ..a mea..Stiam ca sunt iubita..Simteam ca sunt apreciata..Nici un strop de noroi n-ai lasat sa curga vreodata peste noi..M-ai luat in brate si mi-ai sprijinit capul pe pieptul tau..Iti auzeam incet bataile inimii ..si le ascultam ca pe cea mai suava muzica ..Melodia sufletului tau este singura care imi face bine la orice ora, in orice loc..Ea nu stie ce inseamna timp, spatiu..ea doar canta neincetat pt mine ..Ti-ai lipit buzele de fruntea mea usor si mi-ai soptit ca prin vis " Eu voi fi mereu aici. " ..Am ridicat alene capul de la pieptul tau si am integrat in privirea pe care ti-am oferit-o tot ce puteam eu nutri mai bun si mai curat ..Ai simtit ca mi-e greu..mi-ai sustinut barbia cu mana ta..pastrandu-mi ochii in ochii tai..mi-ai atins usor buzele cu buzele tale..le-ai presat pline de iubirea neconditionata pe care mi-o porti de atatia ani..si am ramas asa cateva secunde ..Doamne, cat de mult te iubesc dovlecelule ..! Mi-am asezat la loc capul pe sanii tai ...si te-am lasat sa-ti pierzi degetele prin parul proaspat spalat..Te-ai jucat asa minute in sir ..Nu plangeam, nu vorbeam..Oftam din cand in cand ..iar tu..ma mangaiai in continuare..Iubesc fiecare atingere a ta care vorbeste mai clar decat orice cuvant existent..iubesc fiecare respiratie la unison perfect cu a mea..iubesc ce esti si ce reprezinti pe axa vietii mele..

In fata ta ma plec, suflet drag.

PS: Iti sarut mana cu respect ..pt atat de multe..dar mai ales pt ca nu ma minti ca va fi bine..ci ma asiguri cu toata fermitatea si sinceritatea posibila ca va fi bine !




Un comentariu: