marți, 2 octombrie 2012

Pe drumul spre mine.


Este cald astazi. Din nou cald. Prea cald pentru gustul meu si cu mult prea cald chiar si pentru calendar. E totusi o zi buna. O zi sanatoasa pentru sufletul meu, pentru spiritualul din mine. Cu mult noroc si cu la fel de multa dorinta am mai bifat un tel de pe lista acestui an. 

***

Cuiva ii pasa. Ii pasa de ce traiesc eu, ii pasa de mine pe de-a-ntregul si reuseste sa imi transmita asta prin fiecare gest, cuvant, atom existential. "Povestea este in noi" mi-ai scris superb de tandru si de cald. 
La inceput de drum - in mine, in tine, in noi - faci tot ce poti sa mai descui cate un lacat. Unul dintre multele pe care le colectionez cand vine vorba de simtiri in doi. Lupti, te zbati..cu dintii, cu mainile, cu picioarele si tot restul ..tragi de iedera si celelalte uscaciuni ce-acopera poarta . Acolo in spate...un teatru parasit. Uitat voit acolo, undeva. Uitat si-acoperit temeinic. 
Pana la tine ...

***

Sunt linistita. Da, asta e cuvantul pe care il cautam. Imi e bine, acel fel de bine ..de liniste..de noi..de doi..de amandoi, nu de unul si de altul. Indiferent de durata, senzatia este greu de inghesuit in cuvinte. I-as anula caracterul de comoara daca as limita-o prin puncte multe negre pe un spatiu alb. 

O banca intr-un parc. O oaza de semi-liniste citadina in mijlocul unui circ nebun. Circ urban, innebunit si innebunitor pe-alocuri. O fusta frumoasa de sub care se intrevad doi genunchi catifelati, mirosind a sarlota de vanilie. Iar pe ei, o carte. Sunt doar cateva pagini trecute-n stanga, insa cu fiecare rand parcurs ajungi sa mai cunosti putin. Putin dintr-un suflet, un popor, un tot ametitor. 
Imi era dor sa mai gasesc o carte care sa-mi transmita atatea lucruri. Sa ma ajute sa ratacesc neincetat printre cuvinte, prin universuri mii si mii. Sa-mi imbrace intrebari de mult conturate sau poate nepuse vreodata in raspunsuri atat de simplist formulate, dar care ascund atat de multe. Straturi, substraturi si tot asa..Etaje peste etaje, ganduri peste sentimente si invers, impletiri superbe de tot si toate sub forma esentei umane. Pur umane. 

***

Multumesc pentru cadou, suflete! Pentru cat mai multe momente tesute in povestea din noi.

Magic exists. It`s right there, deep inside.

5 comentarii: