sâmbătă, 23 februarie 2013

Feminitate intr-o saptamana (4)

Nimeni, in afara noastra, nu ne va catapulta de la statutul de femeie la statutul de doamna.  Voi repeta acest lucru ca pe un motto, in fiecare dintre cele 7 zile ale saptamanii manierate.


4. Aveti grija cum mancati! 




Si aici nu ma refer nici la teoriile legate de numeroasele feluri de tacamuri existente, nici la multitudinea de pahare ce se poate desfasura in fata voastra, ci pur si simplu la maniera in care mancam. Inca o sumedenie de detalii care conteaza nespus.


  •  Incercati sa nu va intindeti cu totul pe masa, tineti coatele pe langa voi cand mancati pentru ca pe masa nu au ce cauta bratele.  Doar ceea ce se desfasoara de la incheietura mainii pana la varfurile degetelor are dreptul de a poposi pe masa. Nu sunteti la plaja sa va lafaiti pe o suprafata plana, ci la masa! Deci nu afisati coatele pe masa, dar nici nu zburati cu ele pe la vecini! 

  • Aveti un servetel langa farfurie. Este pus acolo pentru folosire, si nu pentru decor. Tamponati usor gura inainte de a bea pentru ca nu este tocmai placut sa vezi un guleras de grasime pe paharul persoanelor cu care esti la masa. 

  • Nu gesticula cu furculita sau cutitul in mana. Sau mai rau, cu amandoua. Totusi, esti la masa, si nu la ora de geografie cu indicatorul pentru harta dornic de actiune! 

  • Si de asemenea, foarte important, nu te juca cu mancarea. Esti o doamna, nu un copil rasfatat si needucat, pentru care "orice zboara e de jucarie". Ar mai fi multe de spus, insa toate pot fi insumate intr-un singur cuvant : atentie. Se poate !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu