marți, 26 februarie 2013

Feminitate intr-o saptamana (7)

Nimeni, in afara noastra, nu ne va catapulta de la statutul de femeie la statutul de doamna.  Voi repeta acest lucru ca pe un motto, in fiecare dintre cele 7 zile ale saptamanii manierate.


7. Fa diferenta intre tine si un barbat!




Este ultima zi din saptamana pe care am decis sa o inchin bunelor maniere pentru doamne. Asta nu inseamna ca am epuizat subiectul si nici ca am reusit sa schimb mare lucru. Stiu insa ca am constiinta impacata ca am atras macar putin atentia asupra anumitor detalii pe care eu le consider esentiale, atunci cand vine vorba de prezenta unei doamne in societate. 
Pentru a incheia sirul elementelor care necesita o atentie sporita din partea noastra, voi mentiona si gestica. Intr-adevar, sunt atat de multe lucruri asupra carora trebuie sa ne canalizam atentia, insa unele fara celelalte nu ar duce la un rezultat pe deplin bun, asa ca se simte nevoia sa adaugam la lista si felul in care ne purtam, gesturile pe care le facem, pozitia pe care o adopta corpul nostru etc. Daca dorim sa fim feminine, nu avem ce cauta cu mainile in buzunarele pantalonilor ( oricat de frig ar fi, poate), nu putem scuipa, nu putem injura ca la usa cortului sau face gesturi obscene soferilor din trafic ( singure-singurele la volan mai putem scapa o vorba mica "de dulce", dar e bine sa incercam sa limitam pe cat posibil chiar si existenta acelora), nu putem lovi persoane, animale sau chiar obiecte pentru a ne demonstra "puterea", nu putem fluiera si multe altele. 
Cel mai important lucru de retinut este insa, ca suntem sau vrem sa fim doamne, si nu un reprezentant al sexului masculin sau al speciei "biped nemanierat, cu tendinte de limitare la instinctele primare". Totusi, avem atentia la indemana, care ne va sari si de aceasta data in ajutor! Sa profitam de ea! 


" Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are,  you aren`t.

 Margaret Thatcher 


Asadar, sa ne comportam ca adevarate doamne. Nu doar sa strigam in gura mare ca nu suntem fetite, ci doamne. Se poate ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu