vineri, 12 august 2011

Dincolo de timp, dincoace de spatiu.


Decor: un sac de dormit, un balansoar, o zare limpede sub un cer innorat, o lumanare de ciocolata pe o margine de piatra si...un pui de om.
Personaje principale: puiul de om, cateva ganduri cu personalitate proprie si ..un suflet zbuciumat.

Cat mi-ar placea uneori sa pot patrunde in mintile barbatilor..Sa reusesc sa pricep cum isi aleg cele mai nepotrivite momente pt a disparea si altele la fel de nepotrivite pt a navali.. Ei ne acuza pe noi de diverse, noi ii acuzam pe ei de multiple si uite asa se scurge viata. Nu e o imagine promitatoare?:) Cand am nevoie de un barbat, e gol in jurul meu ..cand simt singuratatea mai apasatoare ca o cisterna de apa peste un gandacel, atunci pustietatea straluceste din rasputeri oriunde as privi in jur..Eh, iar cand sunt si eu linistita...cand sufletul isi gaseste un fagas pe care in sfarsit se simte acasa, cand mintea e acaparata dupa lupte prelungi, de o stare de bine..de o beatitudine parca imposibil de perturbat..eh fix atunci, trupele barbare aprind flacarile pe dealuri pt a striga "Adunarea ! " ...Cand nu e unul..nu e niciunul..cand apare unul..apar toti..Unde erati miseilor cand aveam nevoie de o mangaiere? cand tanjeam dupa o vorba buna? dupa niste brate virile si caldura lor? dupa un madular care sa-mi lase macar impresia ca e doar al meu? UNDE ERATI ?! Acum, cand mi-e bine..ati rasarit toti din neant..toti ma vreti..toti aveti vise cu mine..proiecte de viitor in care sunt inclusa, dar despre care nu am fost intrebata absolut nimic...toti imi vreti trupul, sufletul, dar mai ales mintea..Ce dumnezeului e in aer? Eu nu simt un iz ciudat, dar cert e ca exista ceva..Ca prea v-a lovit pe toti...

Inspiram..expiram..inspiram...expiram..
Mmm..se vede o bucatica de luna..se zbate sa iasa de sub nori..si lupta, si tot lupta..E liniste..se mai aud din cand in cand cativa greieri rataciti prin peluza de gazon..infometati, dupa cum imi spunea in copilarie o profesoara de franceza..motiv de ilaritate pt toti cunoscutii mei.."Dragii mei, cand canta greierii inseamna ca ei mananca..iar ce auziti voi este o frecare a genunchilor lor"..Real sau nu..de cate ori aud greierii, imi amintesc cu drag de acea doamna..Singura doamna de altfel din colectivul scolii mele generale..Mereu cocheta, blonda..feminina in ciuda parului scurt..cu unghiile mereu impecabile..cu un "R" graseiat de-ti era mai mare dragul sa o asculti..si ..cu multe teme la franceza date acasa, spre deliciul meu...
Realizez ca nu sunt coerenta in ceea ce scriu, dar la urma urmei nici nu conteaza..Scriu pt mine, pt gandurile mele , pt sufletul meu..pt linistea mea. Vars naduful, imprastii calmul..inspir..expir..inspir expir..

Suna telefonul. Unul dintre ei. Ce mai vrei mai baiete si tu? Ce mai vrei??? Stai cuminte in banca ta si admira cum se zbate luna sa iasa, bea o bere, pocneste o samanta, uita-te la tv, uita-MAA ! Intorc telefonul cu fata in jos sa nu-i mai vad lumina, ignor acest aparat pe care il detest uneori..pe el si pe inventatorul lui..si scriu in continuare..Oricum sigur n-avea nimic important de zis..Si oricum..in seara asta vreau sa fiu mai importanta eu, indiferent ca pt unii s-ar petrece vreo apocalipsa..vreo eruptie vulcanica..in suflet, in buzunar, in varf de .....

Cat ador linistea asta..Cum e locul asta..De cate ori vin aici, traiesc senzatia ca as fi intr-un amplasament rupt de realitate, de o harta bine definita, de murdaria aproape generala a sufletelor, a mintilor..Aici nu se lupta politicieni, aici nu se fac proteste in strada desi chiar si oamenii de aici o duc greu, aici vecinii se mai ajuta intre ei cand este vorba despre un teren de cosit, de arat..despre o vie de cules..si ce imi place cu adevarat, este ca se ajuta pe gratis..sau pt o sticla de bors, pt un litru de vin sau pt o bucata de branza..Pana si babele care barfesc sunt dulci..stau de ani si ani si sprijina acelasi model vechi de fantana ( ciusmea) si cotcodacesc cat e ziulica de lunga..dar cand treci pe langa ele, nu te masoara din cap pana in picioare cu o mutra acra..ca cele de oras..ci iti zambesc calduros si iti spun "buna ziua, maica" de parca ar fi rupte dintr-o nuvela din vremuri imemoriale in care invidia nu exista la cotele alarmante de azi..

Ma desprind cu greu din sacul de dormit..mi-e sete..Un bacardi breezer de piersica..sub cerul asta...in aerul asta..pura incantare !



14 comentarii:

  1. deci , pe bune esti in locul ala de pe deal ? ce interesant. Data viitoare cand vin la munte, pune un indicator,pe drum ! NU stiu daca in vremurile alea imemoriale exista invidia..dar cu siguranta nu exista NVIDIA :/ . Placi grafice ioc. nici ddr3,nici pe mii si mii de biti.
    Si mie imi place imaginea idilica a satului traditional,a taranului.Insa a celui neaos,asa,nu a 'taranilor' din ziua de azi, plini de ifose,ce.si cumpara motorete,si aparate de tuns iarba.. :). Urasc aroganta prostului,ignoranta plafonatului,si femeia infidela

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, chiar sunt in locul acela de pe deal. Si nu voi pune indicatoare..incerc sa pastrez acest loc cat mai departe de lume..putine suflete au patruns aici..si acelea extrem de dragi mie. Sper ca nu sunt si eu pt tine o "taranca plina de ifose" daca am masina de tuns iarba:)).

    RăspundețiȘtergere
  3. heei, o spui de parca as fi afirmat ca masina de tuns,e conditie definitorie pt cretini ! :)) nu e asa ! Tu poti sa ai. Ti,am obtinut de aia de la Papa Benedict (app,papalitatea are serviciu secret,daca nu stiai),nu mai stiu cum ii zice..invoire de aia :P

    RăspundețiȘtergere
  4. stiam ca are serviciu secret. Multumesc preacuviosule pt invoire..fara ea, as fi lasat serpii sa ma manance:)) :D

    RăspundețiȘtergere
  5. oh,preacuvios ca un zoofil ce tocmai a trecut la pedofilie .. I don,t give a shit despre regilie,papa,sau orice fel de indoctrinare,sau limitare a spiritului omului :) Biblia e doar o frumoasa metafora cu invataturi in general sanatoase,invataturi ce se regasesc in toate religiile precrestine. Totul e mult mai complicat. SI totusi simplu. Atat de simplu ca nici nu,l intelegem.
    P.S. Nu te mananca serpii,voi femeile sunteti inrudite cu ei :P

    RăspundețiȘtergere
  6. tocmai ai trecut la pedofilie ? hmm..iti plac fetele proaspete..dragul de tine:).sper sa te bucuri de copila ta. Preacuviosule...aseaza-te pe scaun si ..ridica sutana:) vreau sa ma spovedesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. hei,inca ceva.. am senzatia ca oarecum te,ai suparat asa. Imi pare rau. Stiu ca amandoi suntem la fel de incapatanati si egocentristi,dar nu vreau sa pierd 'compania' ta,ch si pasagera asa. SI daca de asta e nevoie,sa te mentin distrata,si in afara rutinei, well,i guess, nu e ch asa de greu. iti povestesc multe. stiu multe :). noapte buna in milocul naturii,Corina. -tantari si +greieri la ureche

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am de ce sa ma supar. Ti-am apreciat sinceritatea, realista de altfel, cum ca nu te intereseaza ce consider/vreau eu..si cam atat:). Doar esti scorpion..n-ai putea sa-mi faci pe plac nici daca asta te-ar duce si pe tine intr-o stare superba:). Sa ne bucuram unul de compania celuilalt insotiti de cat mai putine fite si va fi ok:).

    RăspundețiȘtergere
  9. * Suna telefonul.........
    crede-ma ca aproximativ aceleasi cuvinte le folosesc cand suna telefonul uneori ;)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu te-am folosit ca sursa de inspiratie, daca era vreo aluzie:). O seara frumoasa sa ai

    RăspundețiȘtergere